Левият кандидат за президент на Бразилия Лула да Силва все така

...
Левият кандидат за президент на Бразилия Лула да Силва все така
Коментари Харесай

Лула да Силва води със 7% пред Болсонару в Бразилия

Левият претендент за президент на Бразилия Лула да Силва все по този начин води пред президента Жаир Болсонару, съгласно резултатите от едно от последните изследвания на общественото мнение, оповестено в понеделник, заяви " Ройтерс ".

Лула да Силва изпреварва съперника си със 7 процентни пункта, по-малко от седмица до балотажа.

Резултатите отразяват тези от предходната седмица, като Лула продължава да поддържа 50% поддръжка от гласоподавателите против 43% на Болсонару.

Проучването на социологическата компания IPEC е извършено сред 22 и 24 октомври, интервюирани са 3008 души.

IPEC беше една от няколкото социологически компании, критикувани за подценяване на поддръжката за Болсонаро в гласуването на първия тур.

Балотажът в Бразилия е плануван за 30 октомври.

Припомняме, че Лула завоюва 48% от гласовете на първия тур на изборите на 2 октомври против 43% за Болсонару, чието ненадейно мощно показване сложи началото на конкурентен балотаж на 30 октомври.

Лула водеше във всички допитвания, като предстоящо победи и на първия тур.

Управлението на Болсонару бе разтърсено от редица кавги, измежду които битката с ковид-пандемията и съмнителни контракти за ваксини.

На 20 октомври, Националният изборен орган на Бразилия разгласи по-строги мерки срещу онлайн дезинформацията в ожесточената президентска акция. 

Органът ще постанова санкции от 19 000 $ на час за онлайн платформи, които не съумеят да отстранен лъжливо наличие до два часа, според резолюцията, която също по този начин ще забрани всяка платена политическа реклама онлайн в границите на 48 часа преди вота.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР